fbpx

Een kwaliteitsvol, gezond en gevarieerd voedingspatroon is essentieel!

Een gezond voedingspatroon werkt preventief tegen allerlei ziektes en aandoeningen zoals diabetes mellitus type 2, hart- en vaatziekten, bepaalde kankers, enz., maar het is ook belangrijk om het maximale uit je sportprestaties te halen en om je doelen te bereiken.

Tegenwoordig vind je overal informatie omtrent voeding, maar het is vaak moeilijk om te achterhalen welke informatie klopt en welke informatie niet wetenschappelijk onderbouwd is. Eiwitten, koolhydraten en vetten spelen een essentiële rol in het menselijk lichaam. Verder zijn vitamines en mineralen nodig voor het goed functioneren. Variatie voorzien in gezonde voedingsmiddelen is een belangrijke sleutel tot succes.

Heb je vragen hieromtrent, aarzel niet om diëtist Evelien te contacteren. De praktijk is gelegen te CrossFit Aalst.

Diëtiste Evelien Mertens

Sinds jongs af ben ik gefascineerd door beweging en sport. Ik wist dan ook al snel dat ik lichamelijke opvoeding wilde gaan studeren. Aanvankelijk ben ik gestart met de bachelor in het secundair onderwijs: lichamelijke opvoeding en Nederlands. Na deze studie was mijn leergierigheid nog niet gestild, en ik wilde meer weten over bewegingswetenschappen. In 2011 ben ik afgestudeerd als master in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen, met als afstudeervariant fitheid en gezondheid. Ik merkte dat dit wel de richting was die ik wilde uit gaan. Mensen begeleiden naar een gezondere levensstijl zou echt mijn doel worden.

Het liep echter toch nog een beetje anders en mijn droom werd nog een beetje uitgesteld, aangezien ik in 2012 de kans kreeg om te starten met een doctoraat. Ik wou mijn wetenschappelijke kennis graag uitbreiden en heb in 2016 de titel van doctor in de bewegings- en sportwetenschappen (Vrije Universiteit Brussel) en doctor in de biomedische wetenschappen (KU Leuven) behaald.

Ik besloot om in 2016 te starten met de opleiding Bachelor in voedings- en dieetkunde. In 2018 ben ik dan afgestudeerd als gediplomeerd diëtist. Momenteel ben ik zelf nog veel met sport en voeding bezig. Ik ben ontzettend gepassioneerd door CrossFit en triatlon. Mijn doel als diëtist is om door middel van gepersonaliseerd voedingsadvies mensen te begeleiden naar een gezondere levensstijl.

 • Tarieven Consultaties:

 • Eerste consultatie: 80-85 euro (ongeveer 60 minuten) (prijs hangt af van al dan niet nood aan specifiek sportvoedingsadvies)
  Screening: patiënten-/cliëntendossier, antropometrie
  Voedingsanamnese
  Bespreking aanpassingen en educatiemateriaal
  Eventueel dagschema en educatiemateriaal wordt later via mail opgestuurd

 • Opvolgconsultatie: 25 euro (ongeveer 20-60 minuten)
  Antropometrie
  Coaching
  Evaluatie verpakkingen voedingsmiddelen
  Educatiemateriaal bespreken en meegeven

 • Lichaamsmeting Tanita: 5 euro (ongeveer 10 minuten)
  Overzicht van lichaamsvetpercentage, spiermassa, botmassa, …
  (inbegrepen bij een eerste consultatie en opvolgconsultaties)

 • De consultaties zijn steeds meteen te betalen na de consultaties (cash of via bancontact/Payconiq app)!

Gratis proefles?

Contacteer ons

 • Adres:
  Nachtegaalstraat 8, bus 3
  9320 Erembodgem- Aalst
 • E-mail:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
© CrossFit Aalst 2017
Design en ontwikkeling wexpose