fbpx

Hoe ziet een CrossFit-training er uit?

Een workout duurt ongeveer 60 minuten. Ter voorbereiding beginnen we met een stevige opwarming en wat oefeningen om de spieren en gewrichten los te maken. De opwarming wordt gevolgd door een technisch gedeelte waar we rond een of meerdere van de 10 verschillende fitnesszones gaan werken. Tot slot sluiten we het uur af met de Workout Of the Day .

Waarom zou ik met Crossfit beginnen?

CrossFit is meer dan een sport. Je leert beter, efficiënter en effectiever te bewegen. CrossFit maakt je sterker en gezonder waardoor je levenskwaliteit er eindeloos op vooruit gaat!

Verder is CrossFit is ook de ideale aanvulling op je sportspecifieke trainingen. Het geeft je een veel betere en bredere basis. Deze verbeterde fysiek komt je sportprestaties zeker ten goede!

Hoe begin ik?

De beste manier om te beginnen is door een afspraak te maken voor een gratis proefles. Dit is de enige manier om werkelijk te weten te komen wat CrossFit inhoudt.

Contacteer ons om je gratis proefles vast te leggen!

Ik ben niet in vorm, is CrossFit wel iets voor mij?

Jazeker! CrossFit is ontworpen om je fit te maken. We begrijpen dat je geïntimideerd kan zijn door de trainingen of youtube filmpjes, maar merk wel op dat deze mensen al langer met CrossFit bezig zijn en hierdoor al een sterke basis en techniek hebben ontwikkeld. Beginners laten we echter stap voor stap kennis maken met CrossFit. De WODs worden aangepast aan jouw kunnen tot je denkt (of wij denken) dat je klaar bent om de voorgeschreven WOD te doen.

Er is dus geen vereiste om met CrossFit te beginnen, behalve de wil om je fysiek en je gezondheid te verbeteren.

Helpt CrossFit mij afvallen?

CrossFit zal je niet alleen helpen kilo’s te verliezen, maar het zal je ook helpen een beter figuur te krijgen. Dit komt omdat we je lichaamssamenstelling willen veranderen in plaats van je snel een paar liter vocht te laten verliezen, die er na een paar weken of maanden toch terug bijkomen!

Door het trainen met gewichten gaat je spiermassa zich activeren, dit zorgt voor een mooi strak figuur en extra vetverbranding (zelfs zonder dat u er iets voor moet doen!). Laat je niet ontmoedigen als je de kilo’s niet direct ziet dalen, afslanken is een proces dat een zekere tijd nodig heeft. We zijn namelijk je hele lichaam aan het veranderen.

Indien je graag extra snel resultaten wilt zien, kunnen we ook atlijd een persoonlijk voedingsschema opstellen.

Word ik als vrouw niet te gespierd door aan CrossFit te doen?

Neen, vrouwen hebben daar de hormonen niet voor. Spieropbouw hangt heel nauw samen met het mannelijke hormoon testosteron. Als dit niet of in heel kleine mate aanwezig is, zal het bijna onmogelijk zijn om echte spierhypertrofie (groter worden van de spieren) te verkrijgen. Krachttraining zal net zorgen dat alles mooi op zijn plaats blijft zitten en u slanker oogt.

Geven jullie ook personal training?

Ja, er is mogelijkheid om personal training te nemen. Een standaard personal training duurt 60 minuten en bestaat uit een opwarming, techniektraining, workout en cooldown. Dit is ook de ideale manier om dieper in te gaan op uw specifieke noden.

Meer informatie vind je terug op de personal training pagina.

Hoe vaak per week kan ik het best komen trainen?

Dit is volledig afhankelijk van je doelstelling. Tijdens de fundamentals course train je slechts 2x per week in de gym. Zo kunnen we er voor zorgen dat het lichaam volledig hersteld is voor we aan de volgende training beginnen. Hierna kunnen we de frequentie gaan opbouwen naargelang jouw doelstelling.

Kan ik CrossFit combineren met een andere sport?

CrossFit is de ideale aanvulling op je sportspecifieke trainingen. Het geeft je een veel sterkere en bredere basis. Deze verbeterde fysiek komt je sportprestaties zeker ten goede! Indien je thuis ook graag actief bezig bent, kunnen we de lessen makkelijker combineren met een persoonlijk fitness schema.

Ben ik te oud om aan CrossFit te doen?

Zeker niet, als onze oefeningen kunnen zonder problemen op jouw persoonlijk niveau aangepast worden. Er is geen vereiste om met CrossFit te beginnen, behalve de wil om je fysiek en je gezondheid te verbeteren.

Kan ik CrossFit doen tijdens mijn zwangerschap?

Zeker en vast! Je kunt alle workouts zonder problemen blijven volgen, de aanwezige coach zal de training aanpassen aan jouw toestand.

Kan CrossFit helpen bij rugklachten?

CrossFit heeft enorm veel aandacht voor de corestabiliteit en houding van het lichaam. Deze oefeningen zullen je rugspieren versterken en de klachten doen verminderen. Afhankelijk van welke klachten er zijn, kunnen we ook altijd een persoonlijk trainingsschema opstellen om zo nog sneller uw doelen te bereiken.

Is squatten wel goed voor de knieën?

Het is niet alleen zo dat squatten niet slecht is voor je knieën. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat squatten helpt een betere kniestabiliteit te verkrijgen en daarbij knieklachten en blessures helpt voorkomen. Natuurlijk geldt dit enkel als je een goede techniek gebruikt. Daarom voorzien wij elke les van een topcoach die je nauwlettend in de gaten houdt en kan bijsturen indien nodig.

Waar zijn jullie precies gevestigd?

Wij zijn gelegen op Nachtegaalstraat 8 bus 3 in Erembodegem - Aalst

Gratis proefles?

Contacteer ons

  • Adres:
    Nachtegaalstraat 8, bus 3
    9320 Erembodgem- Aalst
  • E-mail:
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
© CrossFit Aalst 2017
Design en ontwikkeling wexpose