top of page

Kwaliteitsvol

Gezond

Gevarieerd

Optimale 

Gezondheid & Sportprestaties

Een gebalanceerd voedingspatroon is niet alleen van essentieel belang voor het voorkomen van diverse gezondheidsproblemen, zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker, maar het vormt tevens een cruciale factor voor het optimaliseren van je sportprestaties en het bereiken van persoonlijke fitnessdoelen. In het huidige overvloedige landschap van voedingsinformatie is het vaak een uitdaging om feitelijke kennis te onderscheiden van ongegronde beweringen.

 

Eiwitten, koolhydraten en vetten spelen een sleutelrol in het onderhouden van een gezond lichaam, terwijl de juiste inname van vitamines en mineralen essentieel is voor een optimaal functioneren. Bij CrossFit Aalst begrijpen we dat voeding een integraal onderdeel vormt van jouw algehele welzijn. Ontdek hoe een gevarieerde en gezonde voedingskeuze een fundament legt voor succes in jouw CrossFit-verhaal.

meet onze in-house dietiste:

Evelien mertens

Sinds jongs af ben ik gefascineerd door beweging en sport. Ik wist dan ook al snel dat ik lichamelijke opvoeding wilde gaan studeren. Aanvankelijk ben ik gestart met de bachelor in het secundair onderwijs: lichamelijke opvoeding en Nederlands. Na deze studie was mijn leergierigheid nog niet gestild, en ik wilde meer weten over bewegingswetenschappen. In 2011 ben ik afgestudeerd als master in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen, met als afstudeervariant fitheid en gezondheid. Ik merkte dat dit wel de richting was die ik wilde uit gaan. Mensen begeleiden naar een gezondere levensstijl zou echt mijn doel worden.

Het liep echter toch nog een beetje anders en mijn droom werd nog een beetje uitgesteld, aangezien ik in 2012 de kans kreeg om te starten met een doctoraat. Ik wou mijn wetenschappelijke kennis graag uitbreiden en heb in 2016 de titel van doctor in de bewegings- en sportwetenschappen (Vrije Universiteit Brussel) en doctor in de biomedische wetenschappen (KU Leuven) behaald.

Ik besloot om in 2016 te starten met de opleiding bachelor in voedings- en dieetkunde. In 2018 ben ik dan afgestudeerd als gediplomeerd diëtist. Momenteel ben ik zelf nog veel met sport en voeding bezig. Ik ben ontzettend gepassioneerd door CrossFit en zwemmen, fietsen en lopen. Mijn doel als diëtist is om door middel van gepersonaliseerd voedingsadvies mensen te begeleiden naar een gezondere levensstijl met behulp van levensstijlaanpassingen en zonder strikte diëten.

 • 2006: Hoger Redder (Vlaamse Trainersschool)

 • 2007: initiator basketbal (Vlaamse Trainersschool)

 • 2008: bachelor in het secundair onderwijs: lichamelijke opvoeding en Nederlands (EHSAL)

 • 2009: trainer B basketbal (Vlaamse Trainersschool)

 • 2010: trainer A basketbal (Vlaamse Trainersschool)

 • 2011: master in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen (fitheid en gezondheid) (Vrije universiteit Brussel)

 • 2011: trainer A fitness – Personal Trainer (Vlaamse Trainersschool)

 • 2016: doctor in de bewegings- en sportwetenschappen (Vrije Universiteit Brussel) en doctor in de biomedische wetenschappen (KU Leuven)

 • 2017: basisopleiding gezondheidspromotie (Vlaams Instituut Gezond Leven)

 • 2018: bachelor in de voedings- en dieetkunde (Erasmushogeschool Brussel)

 • 2018: CrossFit level 1 trainer

 • 2024: Sustainable Diets: Fundamentals for human and planetary health (MyNutriCourses)

tarieven

Eerste consultatie

Screening: opstellen patiënten-/cliëntendossier, antropometrie (indien gewenst) + voedingsanamnese

 

Bespreking mogelijke aanpassingen voedingspatroon en educatiemateriaal

Eventueel dagschema en educatiemateriaal wordt later via mail opgestuurd

+- 90 minuten

€85,00

opvolgconsultatie

Antropometrie (indien gewenst) + Coaching (zoeken naar oplossingen voor eventuele problemen/drempels)

 

Evaluatie verpakkingen voedingsmiddelen

Educatiemateriaal bespreken en meegeven

+- 60 minuten

€25,00

lichaamsmeting

Overzicht van lichaamsvetpercentage, spiermassa, botmassa, …

(inbegrepen bij een eerste consultatie en opvolgconsultaties)

+- 10 minuten

€5,00

bottom of page